Sedací vaky pro děti. Ano nebo ne?

Kdo by neměl rád povalování. Přemýšleli jste nad tím, jestli pořídit dětem sedací vak? Je to nejen zdravé, ale také zábavné sezení.woman-sitting-on-bean-bag-white-using-macbook-in-front-of-169915

Celé vás obejme

Když přivedete dítě do místnosti, kde budou stovky různých židlí a křesel a jedním z nich bude sedací vak, jistě se první rozběhne k němu. Sedací vaky jsou pro děti velmi atraktivní a pohodlné sezení. Jejich malé tělíčko se do nich pohodlně uvelebí celé a vak se přizpůsobí tvaru těla. Poskytuje vyváženou oporu. Nicméně by sedací vak neměl být jediný sedací nábytek v dětském pokoji. Když děti povyrostou, potřebují i kvalitní pevnou židli pro sezení u stolu. Když jsou ale domácí úkoly hotové, přijde čas na sedací vak. Ideální je kombinovat obojí.

Sedací vaky dětem také poskytují pocit bezpečí. Jsou místem, kam se mohou zachumlat a schovat se s knížkou nebo oblíbenou hračkou. Sedací vak je obejme a trochu je tak oddělí od okolního světa.

Rozehrajte se sedacími vaky hru

Co ocení nejen děti, ale i maminky, je variabilita sedacích vaků. Můžete je snadno přesouvat buď v rámci místnosti nebo je přestěhovat z dětského pokoje třeba do obýváku pro společnou filmovou noc.

Pokud hledáte sedací vaky, které budete často přemisťovat, nebo je chcete využívat mnoha způsoby, máme pro vás úplnou novinku: sedací kostky. Jsou to taburety ze stejného materiálu jako běžné vaky, ale ve tvaru pevnějších kostiček. Můžete je využít na sezení, stupátko, odložení nohou nebo si s nimi hrát, stavět je na sebe a hrát velké člověče nezlob se. Některé sedací kostky jsou totiž i sedací hrací kostky.32978_sedaci-mekka-kostka-40cm-20-barevnych-provedeni

Pokud hledáte nábytek ideální pro mateřské školy nebo dětská centra, sedací kostky jsou velmi praktické. Můžete je přemisťovat v prostoru, jak se vám bude zrovna hodit. Chvíli je seskládejte do kruhu, poté je vyrovnejte ke zdi, jindy mohou rozdělit místnost na více zón. Navíc máme v nabídce hned několik desítek barevných variant.

Omyvatelný nábytek, sen každé maminky

Při úklidu budete za sedací vaky jistě vděční. Vyluxujete pod nimi značně snadněji než pod klasickým křeslem a většina sedacích vaků je navíc omyvatelná. Pokud hledáte takto praktický kousek, sáhněte po vaku z eko kůže.

Eko kůže není kůže, která by pocházela ze zvířat. Je to syntetický materiál vyvinutý tak, aby se co nejlépe přiblížil pravé kůži bez toho, aby muselo být ublíženo živému tvorovi. Je tedy velmi pevná, prodyšná a také nezávadná pro alergiky. Což jsou charakteristiky pro děti úplně ideální.

Nezapomíná se na krásu

V neposlední řadě jsou sedací vaky designový prvek, který dětskému pokoji dodá pohodlí a styl. Můžete s jejich pomocí vytvořit v pokoji relaxační koutek. Nebo vyberte nějaký výrazný sedací vak a udělejte z něj dominantu místnosti. Máte doma například malého sportovce? Může se po odpoledních povalovat po fotbalovém nebo basketbalovém míči.4329_sedaci-vakbc1

Sedacím vakem zkrátka dodáte šmrnc každému dětskému pokojíčku. Má dlouhou životnost. Pokud se náplň vaku uleží, můžete dokoupit náhradní náplň a více si jej doplnit. Většina vaků je určena spíše pro starší děti, ale pohodlí si v nich udělají už i děti od 3 let. Pokud chcete vak pro mladší děti, hledejte nějaký, který je širší a vždy tím pádem stojí na pevné a stabilní základně.