Den dětí na vzduchu

 

Radujeme se, že kolem nás pobíhá uzlíček nekonečné energie. Slavíme ty momenty, kdy roztomile oddychují v postýlce nebo k nám natahují své baculaté ručičky. Velebíme chvíli, kdy k nám do života přišly a opěvujeme, jak nás učí se hodně radovat z malých věcí. Je tu zase Den dětí a my ho letos budeme trávit na vzduchu.

 

První červen je nejen dnem malých rošťáků, ale také brána do léta. S každým dnem už bude tepleji a ani se nenadějeme a budeme u vody. Proto myslíme, že je čas vzít děti na čerstvý vzduch. Máme za sebou těžké a dlouhé období karantény a pořád ještě není po všem, nicméně s dostatečnou opatrností je ideální čas na to vyrazit do přírody a nasát trochu vitamínu D. Připravili jsme pro vás pár tipů na venkovní aktivity i dárky, které vytáhnou lenochy z gaučů.

Sportovní utkání

Vyrazte za barák s míčem nebo pálkami a trochu se rozpohybujte. Kromě toho, že je sport zdravý pro dětská i dospělá těla, také ve vás rozproudí spoustu endorfinů a pomůže vám nechat starosti za vámi. Nadšení pro sport začíná vždy v útlém věku a dobrý vztah k fyzickým aktivitám bude prospěšný pro zdraví vašich dětí po celý jejich život.

3 tipy na dárek ke Dni dětí:

  1. Fotbalová sada – branka, míč a pumpička. Fotbalem ještě nikdy nikdo nic nezkazil. Tato sada je lehká, snadno přenosná i cenově dostupná. Můžete si tak zakopat na zahradě, nebo třeba vyzvat sousedy a vyrazit na louku či hřiště.

 

39392_0cd4aea8be604399ff41c163acc396d0

  1. Dětský minigolf – minigolf trénuje koordinaci, soustředění i kreativitu. S cestovní sadou minigolfu můžete hrát na procházkách, doma v obýváku nebo na dovolené. Dejte malému Tigeru Woodsovi šanci se projevit.

 33428-3_minigolf-1

  1. Dětský terč s kuší – velký turnaj ve střelbě na cíl zabaví děti, tatínky, maminky, prarodiče i strýčka s tetou. Díky střelbě si děti trénují zrak i jemnou motoriku. Každá střela je malé překvapení a tak je hra dlouho zábavná.

 

38246_1812-detska-barevna-kuse-terc-na-zahradu

Dvě kola, tři kola, čtyři kola

Přelom jara a léta si přímo říká o procházky, proč je neproměnit v projížďky? Pořiďte dětem nový dopravní prostředek. Na výběr máte z tříkolek, odrážedel, motokár nebo elektrických aut, náklaďáků i motorek. Sortiment elektrických vozítek se jen rozrůstá a děti budou svá nová kolečka milovat. Díky aktivitám na kole či tříkolce děti posilují svaly, které běžně nepoužívají, trénují svou rovnováhu i koordinaci v prostoru. V elektronických autech se děti cítí výjimečně, mají pocit, že jsou blíže ze svým rodičům a postupně si osvojují řidičské schopnosti.

3 tipy na dárek ke Dni dětí:

  1. Elektrické auto pro děti – Elektrická vozítka pro děti jsou obrovský hit letošního roku a jsou zaručeným receptem na úspěch, pokud hledáte dárek. Děti mohou auta ovládat sami pomocí volantu a pedálů, nebo může řízení převzít rodič pomocí dálkového ovládání a vzít ratolest na vyjížďku. Na výběr máte ze široké škály typů, značek i barev. Některá autíčka jsou věrnou kopií originálů.

 

39539_161126-7-pol-pl-autko-na-akumulator-jeep-wrangler-rubicon-pa0223-15143-11

  1. Odrážedla – pokud vaše dítě ještě není cyklista, ale už byste jej rádi začali na projížďky na dole připravovat, odrážedlo je ideální pomocník. Jednak vám nyní pomůže trochu urychlit přesuny a rozveselit procházky a jednak si děti začnou zvykat na stabilitu, kterou budou potřebovat pro jízdu na kole. A pořádně se u toho protáhnou.

 

39011_2604-detske-odrazedlo-sportrike-racer-bile

  1. Novinka – dětský náklaďák – dorazila k nám žhavá novinka. Dětská elektrická auta jsou nyní i jako náklaďáky. Pan řidič nebo paní řidička se mohou uvelebit na kožené sedačce a vydat se na svou jízdu světem.

 

37637_pol-pl-auto-na-akumulator-mercedes-actros-czarny-lakier-4597-3

K vodě v plné parádě

Ať už se chystáte na letní koupací sezónu, nebo už vás přitahují řeky a jezera na příjemné pikniky v jejich okolí, v obou případech se vám budou hodit zajímavé vodní hračky. Při hře kolem vody děti objevují další element, poznávají ji a přestávají se jí bát. Vyrazte na procházku kolem řeky a využijte ten čas ke hře s přírodninami, která u dětí rozvíjí kromě vztahu k přírodě také jemnou motoriku. Házejte žabky nebo stávka z kamínků hrady. Posbírejte šišky a trefujte se do stromu a nebo vyrobte lodičku z kůry stromů. Skvělý důvod, proč se vydat za žbluňkajícími potůčky může být právě nová vodní hračka.

3 tipy na dárek ke Dni dětí

  1. Motorová loď na dálkové ovládání – perfektně zpracovaná motorová loď se může vydat na námořní dobrodružství. Je vyrobena z jednoho kusu, takže nehrozí, že by někde nabírala vodu a děti mohou určovat její kurz z mělčiny pomocí kormidla na dálkovém ovládání.

37130-6_pol-pl-lodz-motorowka-na-radio-r-c-27mh-zdalnie-sterowana-4208-1

  1. Vodní matrace krokodýl – Až přijde čas na opalování, s nafukovacím krokodýlem bude vaše díte to nejpopulářnější na koupališti. Zapomeňte letos na nudná lehátka a pořiďte dětem vtipné vodní zvíře.

 

31727-1_materac-krokodyl-168x89cm-bestway--20039--1200

  1. Hračky do vody pro nejmenší – když se budou ti nejmladší s vodou seznamovat, mohou ji poznat skrze veselé a barevné hračky.Důvěra ve vodu se buduje postupně a potřeba se v ní nezklamat. Proto je vodní hračka ideální společník na horké letní dny s brouzdalištěm.

 

38159_velryba