Jak vybrat dětské elektrické autíčko  

Vyrazte s dětmi na výlet opravdu stylově. Vyvezte je v jejich vlastním elektrickém autíčku. Může to být BMW, Land Rover, Audi, nebo Mercedes a Hummer. Dětská elektrická autíčka dobývají trh hraček a my vám poradíme, jak se v nich vyznat. Vyberte svému malému řidiči to správné vozítko.

 Jak%20vybrat%20elektrick%C3%A9%20aut%C3%AD%C4%8Dko

OBSAH: 

1. Auta jako kopie známých značek 

2. Jedno místo nebo elektrické autíčko pro dvě děti 

3. Výkon motoru a náhon na všechna 4 kola 

4. Plastová kola vs. pohodlí s EVA gumovými koly 

5. Bezpečnost a rychlost elektrického autíčka 

6. Výbava autíčka a doplňky 

7. Náhradní díly pro elektrická autíčka 

8. Hledáte něco speciálního? 

 

Pohodlně děti usaďte a vydejte se do města nebo do přírody. Nabídka elektrických autíček se stále rozrůstá, a tak není problém najít elegantní sportovní autíčko pro odpoledne na nákupech, nebo silné elektrické autíčko 4x4 pro cesty do přírody. Problém může být spíše se v nich vyznat, nebo najít ty správné recenze.

Autíčka je možné řídit přímo ze sedačky pomocí jednoho pedálu a volantu. I rodič může být řidič. A to díky dálkovému ovládání, které každé autíčko má. Valná většina autíček jezdí maximální rychlostí asi jako svižná chůze a mají bezpečnostní pásy. Bezpečnou a pohodlnou jízdu na měkkých sedačkách a měkkých kolech ozvláštní hudební panel, kde si děti mohou pustit písničky i pohádky. Pojďme se podívat na typy a výbavu elektrických autíček podrobněji.

 

Auta jako kopie známých značek 

 Nejen malí kluci mají sen o dokonalém autě. Pokud chcete domů pořídit některý z luxusních nebo legendárních typů aut, v malé verzi to jistě půjde.

  • Elektrické autíčko BMW – Perly německé automobilky seženete od kabrioletu, retro provedení, až po klasické silné naleštěné bouráky. Nejoblíbenější je elektrické autíčko BMW X6. To koupíte hned v 5 barvách. Sportovní varianta jednoho z BMW luxusních vozů je elektrické autíčko BMW I8. Je to elegantní a stylový kabriolet s plochou karoserií, která září v malé i reálné velikosti.
  • Elektrické autíčko Mercedes – Značka Mercedes Benz má velmi širokou nabídku dětských vozítek. Kromě osobních aut jako jsou Mercedes GLA nebo Mercedes AMG přišli také s dětskými autíčky jako kamióny. Dětské elektrické autíčko Mercedes Actros je klasický nákladní tahač, se kterým může malý kamioňák vyrazit do ulic. 
  • Elektrické autíčko Audi – Stejně jako se dospělí zamilovali, když vyšla Audi TT, tak se zamilují děti, když sednou do elektrického autíčka stejného modelu. Elektrické autíčko Audi TT má licenci přímo od Audi a koupíte jej v černé, bílé, žluté, modré i červené. Další z nezapomenutelných modelů Audi je elektrické autíčko Audi R8. Model Spyder má velká EVA kola a vybroušenou sportovní masku.
  • Elektrické autíčko VW – Od této značky je v nabídce autíčko Volkswagen Beetle
  • Elektrické autíčko Land Rover – Luxusní značka Land Rover se také zmenšila na několik miniaturních modelů. Například dětské elektrické autíčko Land Rover Evoque můžete objednat i v holčičí růžové variantě. 

 

 

 VÍCE AUTÍČEK 

Jedno místo nebo elektrické autíčko pro dvě děti 

Většina elektrických vozítek počítá s jedním pasažérem. Pokud byste chtěli svézt v autíčku dvě děti, nebo se dokonce svést s nimi, stačí jen správně vybrat. Podrobné informace najdete v článku Elektrické autíčko pro dvě děti.

  • Dívejte se na nosnost – pokud je autíčko určeno jen pro jedno dítě, jeho nosnost se pohybuje kolem 30 kg. Když chcete elektrické autíčko pro dva nebo pro větší děti, nosnost by měla být alespoň kolem 50 kg. Když má autíčko nosnost přesahující 100 kg, jedná se často o verzi, která počítá s možností rodičovského dozoru přímo v autě.
  • Nenechte se zmást obrázky – Nevybírejte autíčko pro dvě děti podle fotek. Některé modely mají opěrátko sedačky vizuálně rozdělené na dvě, nicméně sedadlo je uvnitř jen jedno.
  • Velikost – Zkontrolujte si také, jaké jsou rozměry autíčka. Běžná autíčka pro jednoho bývají kolem 120 cm dlouhá a 60 cm široká. Pokud je elektrické autíčko dvoumístné, mělo by auto být široké asi 100 cm.

 

Výkon motoru a náhon na všechna 4 kola

  • Jednomotorové autíčko – Takové autíčko má pohon u jednoho zadního kola. Vezměte jej na rovné a zpevněné povrchy.
  • Dvoumotorové autíčko – To už má motory u obou zadních kol, a tak zvládá lehčí stoupání (asi do 10°) nebo štěrkové cesty a upravené trávníky.
  • Elektrické autíčko 4x4 – Je velmi výkonné a můžete se s ním vydat do náročnějšího terénu nebo prudších stoupání. Je také vhodné pro větší děti.

U popisu autíčka najdete také různé hodnotu výkonu motoru. Běžný výkon pro tento typ hraček je 45W na jeden motor. Případně 30W při více motorech.

 

Plastová kola vs. pohodlí s EVA gumovými koly

Materiál, ze kterého jsou vyrobena kola elektrického autíčka je důležitý hlavně pro jejich životnost a také podle toho, po jakém povrchu budete nejčastěji jezdit.

  • Plastová kola – klasická plastová kola jsou vhodná pro méně náročné povrchy. Jsou levnější, ale musíte počítat s kratší životností a v případě nerovností nemají takové odpružení.
  • EVA kola – kola z EVA pěny jsou měkká, pružná a zároveň velmi odolná. Zaručují pohodlnější zvládnutí případných nerovností a také mají delší životnost.

Síla baterie, nabíječky a nabíjení

Pohon autíček je na baterie různé voltáže. Běžně mají baterie do elektrického autíčka 6 nebo 12V. Doba nabíjení se pohybuje od 6 do 10 hodin. Ideální je autíčka nabíjet přes noc.

Běžná doba provozu autíčka po plném nabití je 1-2 hodiny.

Nabíječka na elektrické autíčko je součást balení.

 

Bezpečnost a rychlost elektrického autíčka

Aby si jízdu užily i rodiče v klidu, elektrická autíčka mají několik bezpečnostních prvků.

  • Bezpečnostní pásy – zkontrolujte v popisu autíčka, že obsahuje bezpečnostní pás. Je důležitý hlavně pro menší děti, které by mohlo něco v okolí snadno rozptýlit a lákat je k výstupu za jízdy.
  • Dálkové ovládání – velká většina autíček je vybavena dálkovým ovladačem, který má vždy přednost před řízením z autíčka. Pokud by tedy děti potřebovaly pomoci se zvládnutím autíčka, rodiče mohou zmáčknout několik tlačítek a zachránit situaci. Praktická funkce je také nouzové zastavení autíčka na dálkovém ovládání. Kdyby se schylovalo ke srážce, pohotový rodič zmáčkne nouzovou brzdu a hračka okamžitě zastaví. Dálkový ovladač je vždy součástí balení.
  • Certifikace – každé elektrické autíčko by mělo mít speciální certifikaci CE.

Rychlost autíček je většinou stejná jako průměrná lidská chůze. Nemusíte se bát, že by se děti někam vydaly závratnou rychlostí. Pokud hledáte elektrické autíčko pro větší děti, vyberte z nabídky autíčko, které jede vyšší rychlostí než 6-7 km/h. Takový sporťák je například YSA021A, který má rychlost až 15 km/h. 

 Dětské autíčko pro dva

Elektrické autíčko YSA021A žluté 

PROHLÉDNOUT SI

Výbava autíčka a doplňky

Výbava některých autíček vás možná překvapí. Některé modely jsou vybaveny hudebním panelem, ke kterému je možné připojit USB. To v praxi znamená, že si děti mohou pouštět své oblíbené písničky po celou dobu jízdy. Pokud do autíčka investujete trochu více, dostanete model nejen s hudebním, ale i video panelem. Jízdu pak může zpříjemnit i pohádka. Takovou obrazovku má například model Mercedes Benz GLC.

Další perlička ve výbavě jsou kožené sedačky. Některá autíčka nabízejí svým řidičům nevídané pohodlí.

Tip Mamido: Pokud byste rádi elektrické autíčko něčím doplnili, máme pro vás unikátní SPZ s vaším vlastním nápisem. Vyhotovíme na přání SPZ na přední i zadní stranu autíčka přesně podle vašeho modelu.

 

 vlastní SPZ na elektrické autíčko

Náhradní díly pro elektrická autíčka

V případě, že byste časem měli s autíčkem nějaký problém, je možné k němu dokoupit několik náhradních dílů. Například dálkový ovladač je prodejný samostatně. Některé typy nabízejí vyměnitelné poklice na pneumatiky. Také s můžete koupit nové baterie do elektrického autíčka.

 

Hledáte něco speciálního?

I když je běžná nabídka autíček pro děti široká, možná jste si nevybrali a hledáte něco ještě více unikátního. Existují ještě další varianty vozítek pro děti, které by vás mohly zajímat.

  • Dětské motorky – Pro větší děti, které nemají problém s rovnováhou objednejte elektrickou motorku. Jsou to na pohled silné, ale při užívání bezpečné stroje. Jejich výhodou je také to, že jsou cenově o něco dostupnější. 
  • Dětské čtyřkolky jsou pro ty dobrodružnější typy. Vyžadují, aby děti byly schopné si stroj samy řídit, ale slibují o to více emocí z jízdy. 
  • Nákladní autíčka – pokud vašeho miláčka fascinují velká auta, vyberte mu elektrické autíčko jako náklaďák. 
  • Policejní auta – Pro milovníky houkaček a rychlé akce bude splněním snu elektrické autíčko Policie.