Svítící, super rychlá nebo dřevěná? Vybíráme autodráhy

Autodráhy, to je svět rychlých kol, dlouhých tratí a nekonečné zábavy. Autodráhy jsou oblíbené nejen u kluků a pokud zrovna po nějaké pokukujete, pomůžeme vám se v nich zorientovat.

 

Je dětská autodráha to, co hledáte?

Možná ještě zvažujete, jestli do dětského pokojíčku patří právě autodráha. Pokud máte právě na papíře pro a proti, zrekapitulujte si je v našem přehledu.

V čem autodráhy sviští

  • Dynamická a zábavná hračka – dovoluje dětem ponořit se do hry na dlouhé hodiny a přivést je z online světa závodních her, do toho reálného
  • Komunitní hračka – je to skvělá zábava pro kamarády nebo malé skupinky. Každý se může vydat svým autem, nebo uspořádejte závody. Pokud vás často navštěvují známí, jistě autodráha najde využití
  • Podporuje fantazii – za každým autem se v dětské fantazii objeví nový příběh, každá hra je trochu jiná, a to děti baví
  • Trénink jemné motoriky – jízda s autíčky pomáhá dětem trénovat své prsty, správný úchop i odhad. Učí se navíc o prostoru a možnostech pohybu
  • Zábava v každém věku – hrát si s autodráhou, to děti neomrzí. Zajezdit si s auty nadchne děti ve školce a stejně tak školáky, kteří si tak odpočinou po dlouhém dni v lavici. Je to tedy investice na mnoho let dopředu

Kde jsou drobné brzdy

  • Prostor – Větší typy autodráh mohou zabrat hodně místa. Všechny jsou skládací, ale někdy se vám nehodí hračku neustále skládat a rozkládat.
  • Podporuje soutěživost – přílišné závodění může v dětech vzbudit negativní emoce spojené s prohrami . V tom případě je dobré, pokud se do hry zapojí dospělý a situaci uklidní.

 

Autodráha pro nejmenší

Pokud máte doma děti ve věku kolem 3 let, hodí se pro ně spíše civilní než závodní autodráhy. Soutěživost jim ještě není vlastní a prohry špatně snáší. Mladší děti ocení například různé sestavy s garážemi, které rozvíjí dětskou orientaci v prostoru a logické myšlení. Doporučujeme velké garážové parkoviště autodráha.

Další autodráhy pro nejmenší jsou dřevěné autodráhy. Dřevěná autodráha je příjemná na dotek, zvládne i hrubší zacházení méně šikovných ručiček. Náš tip je například dřevěná autodráha s příslušenstvím

dřevěná autodráha

Závodění pro starší

Pokud se poohlížíte po autodráze pro děti od 6 let, hledejte už komplexnější sestavy. V tomto věku si užijí nejen závodění, ale také trochu složitější sestavování celé dráhy. Také doporučujeme vybrat takovou, která už má více doplňků a automobilů. Velmi oblíbená autodráha pro starší kluky je Rail racing autodráha. 


A když klasické manuální autodráhy nestačí, zkuste elektrické závodní dráhy na ovládání. Ty budou bavit starší děti i více technické typy. Závodníci si užijí adrenalin z rychlé jízdy i když zcela bezpečně. Některé rychlostní autodráhy rozjedou autíčka i na 20 km/h. Pro starší děti doporučujeme rychlostní autodráhu Racing, která má v sadě navíc i vláčky.

dětská autodráha autodráha na ovládání

 

Hledáte něco speciálního? Co takhle svítící autodráha

U autíček, silnic a semaforů to nekončí. Autodráhy mají mnoho různých druhů a originálních vylepšení. Některé například ve tmě svítí. Na trh přišly zajímavé svítící autodráhy, které kombinují stavění, jízdu s autíčky a navíc přenesou děti do magického světélkujícího světa. Svítící autodráha Tracks je navíc ze 360 dílků, takže ji můžete postavit pokaždé jinak. 

 

Do jiného světa se přenesou děti také s různými tematickými autodráhami. Chcete se projíždět mezi dinosaury? Nebo vyjet s hasičskými auty? Nebo děti fascinují policejní houkačky a chtěly by se prohánět s malým policejním vozem?  I takové autodráhy si můžete pořídit. My doporučujeme autodráhu, která kombinuje hned několik kouzel – svítící autodráha s dinousaury

svítící autodráha

Věděl, objednal, závodil 

Pokud tedy budete vybírat autodráhy myslete na:

  • Věk dítěte – máte doma tříleťáčka a mrzelo by jej, kdyby prohrával závody, nebo velkého závodníka, který chce co největší rychlost?
  • Typ autodráhy – chcete vsadit na klasiku, nebo by měla být autodráha svítící?
  • Prostor v dětském pokojíčku – zvládnete tam rozložit závodní autodráhu na ovládání, nebo vsadíte na vyšší sestavu parkovacích garáží?
  • Údržba autodráhy – láká vás spíše přírodní dřevěná autodráha, nebo vsadíte na plast, který snadno opláchnete?

Pak už se jen podívejte do kategorie autodráhy a vybírejte tu pravou přesně pro vás. Možná vás potěší, že je tam právě teď mnoho slev.