Proč je plyšový medvěd dokonalý dárek k Valentýnu?

Den svatého Valentýna se blíží. Hledáte dokonalý dárek pro přítelkyni? Co takhle velký plyšový medvěd. Nejen, že s ním vytvoříte romantické gesto jako z filmu, ale také s ním darujete nikdy nekončící objetí. Za plyšovým medvědem navíc stojí spoustu příběhů a zajímavostí. 

Velký plyšový medvěd Valentýn (5)OBSAH: 

1. Jakého vybrat plyšového medvěda? 

        1.1 Menší plyšoví medvědi 

        1.2. Střední plyšoví medvědi 

        1.3 Obří plyšoví medvědi 

2. Medvědi z růží, které nikdy neuvadnou 

3. Zajímavosti o plyšových medvídcích 

 

Plyšoví medvídci se pro své roztomilé provedení a huňatou srst staly symbolem oslav Valentýna. Muži jej darují dámám už dlouhé roky a plyšový medvídek tak dávno není jen hračka pro děti. Potěší všechny věkové kategorie a každá žena bude rozumět, že ji chcete vyznat lásku, když ji věnujete plyšového medvěda. 

1. Jakého vybrat plyšového medvěda? 

Pokud hledáte plyšového medvěda k valentýnu, čím větší, tím lepší. Velký plyšový medvěd vaši milou opravdu překvapí a ukáže, jak moc vám na ni doopravdy záleží. Když zaklepete 14. února na dveře s obřím plyšovým medvěděm, jistě bude štěstím bez sebe. 

Jaký bude ten pravý medvěd pro váš dárek? Měl by mít 200 cm, nebo chcete spíše menšího okolo 100 - 130 cm? A nebo míříte vysoko a víte, že kdyby měl plyšový medvěd 300 cm, to by byl nezapomenutelný Valentýn

V našem e-shopu najdete plyšové medvědy od 130 cm do 350 cm. 

1.1 Menší plyšoví medvědi 

Pokud potřebuje dárek k Valentýnu, který se vejde i do menšího bytu, budete zřejmě vybírat z menších plyšových medvídků. Tím menší myslíme, stále medvědy kolem 100 - 150 cm. Menší medvěd, který ale stále přítelkyni nadchne je například béžový medvěd Amigo 90 cm

Velký plyšový medvěd Valentýn (3)

O něco větší je medvěd Amigo 130 cm. Můžete jej také dostat ve sladké růžové barvě.

Velký plyšový medvěd Valentýn (4)

Trochu jiný typ medvídka je plyšový medvěd Bueno. A toho nabízíme například v bílé barvě a velikosti 140 cm. 

  

1.2. Střední plyšoví medvědi 

Pokud se do vašeho valentýnského dárku pro přítelkyni chcete opravdu pustit a jít i do nadlisdských velikostí, koukejte po plyšových medvěděch kolem 200 cm. Ty mají velikost dospělého chlapa a mohou být pro vaši milou po ruce, když vy zrovna nemůžete. Dodají jí trochu dobré nálady a útěchy. 

Roztomilý medvídek v lidské velikost je šedý plyšový medvěd XXL. Má 180 cm a slušivou mašli. Jeho jednoduchů design navíc padne téměř do každého pokoje. Takového medvěda totiž už přece jen do skříně neschováte, tak ať k vybavení pokoje ladí. 

Velký plyšový medvěd Valentýn (9)

Velikost přerostlého basketbalisty má plyšový medvěd Amigo. Jeho výška je 220 cm. Bude mít pro vaši přítelkyni opravdu mazlivou náruč. 

Velký plyšový medvěd Valentýn (6)

1.3. Obří plyšoví medvědi 

Je čas na velké romantické gesto? Chcete letošíního Valentýna opravdu obzvláštnit? Nebo se možná chystáte na žádost o ruku? Ať už jde o speciální příležitost, nebo jen chcete své partnerce ukázat, že je pro vás opravdu výjimečná, nešetřete na velikosti a vyberte obřího plyšového medvěda. 

Třímetrový plyšový medvěd Amigo na vás čeká v bílé a růžové barvě. 

Velký plyšový medvěd Valentýn (7)Velký plyšový medvěd Valentýn (8)

A ten opravdu největší dlouhán, kterého můžete dostat, je plyšový medvěd XXXL, který má 350 cm. 

 

2. Medvědi z růží, které nikdy neuvadnou 

Nejčastější přání, které dámy mají pro valentýnské dárky jsou růže a plyšoví medvídci. Nyní to můžete spojit v jeden skvělý dárek. Nabízíme medvědy ze sametových růží. 

Jsou elegantní cestou, jak darovat běžný dárek, ale v originálním podání. Navíc jsou také zajímavá dekorace, která bude vás bude vaší partnerce neustále připomínat. 

Můžete si vybrat, zda chcete bílého, červeného, růžového nebo šedého medvěda. Někteří mají také srdíčko. Medvídci z růží jsou velcí od 25 do 60 cm.  

3. Zajímavosti o plyšových medvídcích 

  • První plyšový medvídek vznikl už před 118 lety. Vyrobila jej Margareta Steiff. A její jméno do dneška nese prestižní a legendární značka plyšových medvídků. Mít medvídka Steiff je ve světě plyšových hraček něco jako vlastnit Porsche ve světě aut. 
  • Plyšoví medvídci se s časem měnili. Přibližovali se blíže a blíže roztomilé podobě. V minulosti měli více realistickou podobu. Dnes jsou téměř symbolem roztomilosti. 
  • I proto pomáhají policistům a hasičům uklidňovat děti, kteří se stali obětí nějaké nepříjemné události. V Americe vznikla originální řada medvídků přímo pro záchranné složky, které vozí při sobě. 
  • A víte, proč se v angličtině plyšovému medvídkovi říka Teddy Bear? Americký prezident Theodore Roosevelt se vydal na lov a odmítl při něm zastřelit medvídě. Díky této historce poté první plyšové medvídky začal výrobci pojmenovávat Teddy.