Tipy na vánoční dárky pro nejmenší

Možná si už lámete hlavu, čím letos potěšit pod stromečkem malé miminko. Být Ježíškem pro děti příbuzných a kamarádů není snadné, ale můžete si přečíst pár tipů na vánoční dárky pro děti, které vám možná pomohou s rozhodováním. 

tipy-na-dárky-pro-nejmenší

Obsah: 

Dárek pro miminko od tety může být ten nejúspěšnější z celé nadílky, ale také může skončit v zapomenutém rohu dětského pokojíčku, pokud se netrefíte. Při výběru se snažte přemýšle jak hravě, tak prakticky a zvažte:

  • jestli dárek pro miminko bude zajímavý o delší dobu (hned z něco nevyroste),
  • jestli se bude dobře udržovat (bude omyvatelný, nebo pratelný),
  • jestli je originální. Jakožto speciální Ježíšek máte možnost překvapit něčím novým. 

Tápete, jaké dárky se hodí pro děti podle jejich věku?

Dárek pro 3 měsíční miminko 

Noverozenci ještě možní dárek od vás tolik neocení, nicméně  na ně i přesto nezapomeňte. Správný dárek může velmi potěšit rodiče, přispět k rozvoji dítěte, nebo mu přinést spousta pohodlí. Při výběru můžete zabrousit jak do kategorie hraček pro nejmenší, tak i do výbavičky pro miminko.

Mladé rodiny určitě uvítají nějaké doplňky do jejich vybavení, i proto, že první měsíce s novým přírůstkem mohou být finančně náročné. Pokud máte na koupi dárku větší rozpočet, jistě je značně potěší, pokud miminku koupíte například speciální elektronická lehátka, která na chvíli rodiče zastoupí v houpání. Na chvíli si odpočinout je přece ten největší dárek, že?

Další skvělé dárky pro nejmenší jsou různé rozvojové hračky. V tomto věku je zaujmou výrazné tvary a velmi kontrastní barvy (například bílo-černá kombinace). Dejte pozor na hračky s malými částmi.

Dárek pro děti 6 měsíců 

Když hledáte dárek pro půlroční miminko, tam už začíná větší zábava. Miminka mnohem více reagují na svoje okolí a začíná je svět opravdu zajímat. Dárek pro 6 měsíční miminko mohou být hračky, které vydávají zvuky, šustí a chrastí. Také hračky do vody se jistě setkají s úspěchem.
Vybírejte ale vždy dárky, které je snadné omýt. Děti v tomto věku rády všechno ochutnávají.

Dárek pro roční dítě 

Od 1 roku už děti začínají chodit a objevovat svět úplně z nového pohledu. Pořiďte jim tedy jako dárek něco, co mohou sami skládat, opírat se o to nebo se na tom dokonce povozit. Rodiče dětem okolo 1 roku pořizují často různá vozítka, chodítka nebo interaktivní panely, aby podpořili rozvoj jejich motoriky i logického myšlení.

Dárek pro dvouleté díte 

Při výběru vánočního dárku pro děti 2 roky a starší můžete být kreativní. Bude je moc bavit hrát si na profese nebo mačkat různé čudlíky. Už je to taky doba, kdy ocení plyšáky a zároveň je celé neokoušou. Skvělý dárek jsou i dřevěné hračky. Přírodní materiál je dětem velmi příjemný na dotek a rozvíjí je směrem k většímu kontaktu s přírodou. Navíc jsou dřevěné hračky velmi odolné.

Dárek pro děti 3 roky 

Když už jsou dětem 3 roky, otevírá se vám svět hraček doopravdy. Už se nemusíte bát o spolknutí malých částí (i když samozřejmě stále platí, že děti by měly být při hře pod dozorem), děti zvládají koordinovat ručičky i nožičky a poradí si s dětskými kuchyňkami, elektrickými autíčky, odrážedly, stavebnicemi a spoustou dalšího.

 

Top 6 vánoční dárky pro děti 

Po pořádném listování, jsem pro vás sepsala ty nejlepší vánoční dárky pro děti pro letošní rok 2024. Vše, co mě zaujalo a co nějakým způsobem vyčnívalo z řady, najdete v následujícím seznamu:

1. Dětský elektrický traktor 

Elektrická autíčka jsou hitem posledních let a Vánoce jsou ideální čas, kdy si takovou speciální hračku nadělit. Ale letos mě zaujalo, kolik různých variací autíček můžete pořídit od policejních a hasičských aut, přes pracovní stroje po traktor.

Elektrická autíčka budou děti bavit, protože spojují ten dospělácký a dětský svět. Můžete je povozit v opravdovém voze a úplně bezpečně. Jakmile děti samy sedí, můžete si začít s autíčkem užívat zábavná odpoledne. (A jistě budou bavit i tatínky)

2. Multifunkční ovladač pro miminka 

Barvy, tlačítka, zvuky. To všechno miminka milují. A pokud to všechno spojíte do jedné hračky, nemůžete šlápnout vedle. Různé ovladače nebo panely s rozličnými funkcemi jsou zkrátka hit. Mačkáním tlačítek si děti trénují své malé nemotorné prsty a učí se chápat svět.

Multifunkční ovladač je navíc i finančně dostupná hračka, kterou pořídíte okolo 300 Kč.

3. Hračka do vany na tvoření bublin 

Taky si ještě pamatujete ty časy, kdy vaše vana byla obložená hračkami a každý večer se měnila na bitevní pole, přístav nebo rybník plný kachniček? Hračky do vany mají svoje zvláštní kouzlo a děti naprosto fascinující. Nezáleží na tom, jestli miminko má nebo nemá rádo vodu, originální hračka do vody může být vždy skvělým pomocníkem. Malí milovníci vody si s nimi užijí koupel ještě o něco víc a ti, kteří si ve vodě příliš nevěří, se třeba rozptýlí a zvládnou koupel snadněji.

Zaujal mě veselý krab, který tvoří ve vaně sám spoustu bublinek a mydlinek. A u toho vám ještě zazpívá.

 

 

4. Dětská kuchyňka 

Jestli hledáte dárek pro starší miminko, které už stojí, zkuste dětskou kuchyňku. Najdete je v tolika velikostech, tvarech, barvách, vyrobené z různých materiálů a vybavené různým příslušenstvím. Děti se s kuchyňkou učí koordinovat své ruce, porozumět světu chutí, tvoří si vztah k vaření a rozvíjejí svou fantazii.

Mně naprosto nadchla dětská kuchyňka s 65 díly příslušenství, která navíc vydává zvuky (například zvuk smažení) a můžete ji napojit na tekoucí vodu.

5. Autíčko Audi R8 

Naprosto úchvatné je, jak výrobci dokáží vyrobit věrné kopie opravdových typů vozů v mnohem menší variantě. Malé elektrické autíčko Audi R8 se leskne stejně jako jeho velká varianta, jen ta cena je řádově mnohem nižší. Má koženou sedačku, pěnová kola a můžete si v něm naladit rádio. Kterému malému uličníkovi by se takový luxus nelíbil?

6. Dětský vysavač 

Děti milují napodobovat vše, co dělají dospělí. A to i činnosti, které nás už třeba tolik nebaví, včetně luxování. Různé uklízecí sady budou skvělým dárkem pro nejmenší. Mohou potom maminkám hrou pomáhat s úklidem domácnosti, zabavit se na tu dobu, kdy je potřeba něco vyřídit a zároveň si už od mala zvykat na to, že je to součást každodenní rutiny.

Dětský vysavač na Mamido navíc opravdu vysává!

 


Kdybyste si s výběrem dárku pro nejmenší stále nevěděli rady, skvělý pomocník bude přehled vývoje miminka od 1 měsíce do 3 let. Podle toho odhadnete, jaké hračky se hodí právě pro toho drobečka, kterého chcete obdarovat vy.

TIP NA ZÁVĚR: Pokud chcete doladit letošní dárky do posledního detailu, přečtěte si naše nápady na originální balení vánočních dárků.