Tipy na originální balení vánočních dárků

Abyste vaše vánoční dárky dovedli k dokonalosti, zkuste je letos originálně zabalit. Nejen, že tím obdarovaného příjemně překvapíte, ale také vás balení bude bavit. Ve článku najdete tipy i návody na kreativní balení dárků. 

Jedním z velkých kouzel Vánoc je právě ten moment, kdy cinkne zvoneček a pod stromečkem se objeví záplava balíčků. Ať už chystáte vánoční dárky pod stromeček, nebo maličkosti kterými obdarujete kolegy, kamarády a známé, jistě vám některý z nápadů na balení dárků přijde vhod.

tipy%20na%20balen%C3%AD%20v%C3%A1no%C4%8Dn%C3%ADch%20d%C3%A1rk%C5%AF

 

Obsah: 


Zdobte přírodou 

Vydejte se pro ozdoby a dekorace tentokrát ne do obchodu, ale do lesa. V rámci zimní procházky si posbírejte větvičky chvojí, šišky, nebo třeba šípky. Můžete použít také sušené pomeranče, celou skořici, nebo badyán. Všechny přírodniny, které vás zaujmou, se stanou krásným doplněním dárku a celý balíček rozzáří. A jako bonus… bude i krásně vonět

  • Doporučujeme vám použít balicí papír v tlumeněšjších barvách, nebo s minimem vzorů. Dobře vám poslouží i jednoduchý jednobarevný
  • Přidejte na dárek stužku, nebo provázek. Pokud chcete dosáhnout přírodního vzhledu, jutový provázek se bude k přírodninám skvěle hodit. 
  • Na vršek balíčku přivažte nebo přilepte tavící pistolí přírodniny.
  • Upravte mašličky na dárku a vše je připraveno. 

 jak%20zabalit%20v%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD%20d%C3%A1rky

tipy%20na%20kreativn%C3%AD%20d%C3%A1rky%20k%20v%C3%A1noc%C5%AFm

Vánoce ve znamení recyklace 

Pokud vás láká nejen nový způsob balení dárků, ale také myšlenka, že kvůli Štědrému dni nebudete plýtvat zbytečný papír, pak zkuste balení dárků do novin či letáků

Možná vám to v první chvíli zní jako něco nedostatečně slavnostního, ale když to zkusíte, možná se budete divit. Dárky zabalené v klasických novinách vypadají důstojně a elegantně. Zvláště pokud máte černobílé výtisky. Můžete je pak doplnit veselou červenou mašlí. 

Pokud použijete letáky, budou vaše dárky hrát všemi barvami a krásně pod stromečkem zářit. 

Použitý papír byste pak doma stejně vyhazovali, tak jej můžete odnést do kontejneru na papír s klidným srdcem. 

 

Zabalte lásku do látky 

Další varianta ekologického a originálního balení dárků je balení do látky nebo do košile. Takové obaly můžete použít opakovaně a nevznikne vůbec žádný odpad. Látkový obal navíc opravdu skvěle vypadá a netrhá se. 

Kromě toho, že je to ekologické řešení, je to také rychlé a jednoduché balení dárků. Nebudete potřebovat lepicí pásku ani mašle. Budou stačit stará prostěradla, košile, trička nebo ubrusy.

Podívejte se na video, kde najdete návod na balení dárků do látky. 



Zvířátka — balení dárků pro děti 

Pokud chcete rozesmát děti ještě předtím, než se dostanou pod balicí papír, zkuste zabalit vánoční dárky jako zvířátka.

Můžete na to použít klasický balicí papír, nebo si vystačíte jen s běžnými barevnými papíry. Dále budete potřebovat nůžky a lepicí pistoli. 

Pomocí různých barev papíru a správných skladů můžete vytvořit dárky, které budou vypadat jako prasátko, medvídek, sova nebo třeba myška. 

Jediné riziko tohoto způsobu je, že děti možná dárky ani nebudou chtít rozbalovat. Podívejte se na podrobný návod v tomto videu: 

 

Pokud vás zaujala možnost zabalit dárky jako zvířátka, ale nechcete trávit nad balením příliš mnoho času, zkuste zabalit dárky jako vánočního soba

  • Budete potřebovat pouze jednoduchý jednobarevný papír nejlépe v hnědé barvě. Do toho zabalte balíček. 
  • Potom si připravte lepidlo a červené bambulky. Můžete je koupit v papírnictví nebo galanterii. Pokud je nemáte, poslouží vám i červený papír nebo krepový papír zmuchlaný do kuličky. 
  • Nalepte červenou bambulku do středu dárku 
  • Dokreslete na dárek dvě oči. 
  • Přidejte parohy. Ty můžete také namalovat fixem, nebo je vystřihnout z tmavého papíru a přilepit. 

Pár kroků a roztomilého minimalistického soba máte na světě. 

balen%C3%AD%20v%C3%A1no%C4%8Dn%C3%ADch%20d%C3%A1rk%C5%AF

Skládám, skládáš, skládáme 

Co takhle rozsvítit dárek origami? Ale neděste se, nejde o žádné složité labutě nebo jeřáby.  Jen díky pár přeložení papíru můžete vykouzlit 3D vánoční stromeček, který na balíček přidáte a tím jej jednoznačně povznesete na nový level. 

Návod, jak skládání stromečku najdete v tomto videu. Jeho autoři skládají dárek i s kapsičkou. Můžete se řídit přesně jejich návodem, nebo zvojit jednoduché balení dárku a využít jen část se skládáním stromečku a ten nalepit na přední stranu krabičky. 



6 tipů, jak vylepšit klasické balení dárků v pár vteřinách 

Možná balíte dárky na poslední chvíli, nebo se vám nechce vymýšlet už nic extra, ale stejně byste rádi vylepšili letošní balíčky. Tím pádem pro vás máme tipy na balení dárků, které vás budou stát minimum úsilí a udělají hodně parády. 

  1. Jmenovky — nakupte, vytiskněte si, nebo vyrobte jmenovky na dárky. Když na mašličku přivážete jmenovku, hned bude dárek vypadat jako, že jste si s ním dali více práce a navíc bude snadné najít popisek, komu patří. 
  2. Velká mašle — Velká mašle rovná se velký efekt. Pořiďte si lepicí mašle na dárky a nebojte se jejich velikosti. Pokud vyberete větší, nebudete už muset na balíček přidávat ani žádnou další stužku. 
  3. Látková stužka — Eleganci dárkům jistě dodají látkové stužky. 
  4. Mašlička z papírové harmoniky — Nejjednodušší origami, které si můžete představit vytvoří na dárku velký efekt. Poskládejte papír jako harmoniku, převažte jej ve středu stužkou nebo provázkem  a roztáhněte okraje do mašličky. Tu pak přivažte nebo přilepte na dárek. 
  5. Sladit balicí papíry a stužky do stejných barev — až budete vybírat vánoční papíry a stužky, vyberte si 2 - 3 barvy a držte se jich. Potom vám budou dárky krásně ladit k sobě a zvláště pod vánočním stromečkem si budou přímo říkat o fotku. 
  6. Balte dárky v krabicích — Každé dítě hledá pod stromečkem tvrdé dárky, ty často znamenají hračku nebo nějakou novou elektroniku. Pokud všechny dárky schováte do krabiček, bude pro vás balení jednoduší, dárky pod stromečkem budou vypadat upraveně a navíc bude rozbalování ještě více překvapení. No a nebo rovnou vyberte dárky, které vám přidou v krabici. Máme pro vás pár nápadů na dárky, které se snadno balí.