Stavebnice, se kterou zapomenou zlobit

 

Když na Mamido přišla tahle novinka, všichni si vzali od práce dva dny volno. Vypukla totiž soutěž, kdo postaví nejlepší hrad z kostiček. Tato novinka je kreativní stavebnice. Můžete u nás objednávat sady, které jsou geniálně jednoduché jako klasické Lego, dokonce s ním jdou i kombinovat, ale neomezují vás žádným přesným návodem a plánkem. Je to jen nekonečná barevná zábava.

Stavebnice

V jednoduchosti je síla

U stavebnic jsme si za poslední roky zvykli, že máme ke každé přesný návod. Koupíme si sadu, ze které vznikne auto, to celé sestavíme, vystavíme si ho na poličku a nezbyde žádná kostička na další tvoření. Vytratil se tam prostor pro vlastní hravost a kreativitu. Nejen s tímto se vypořádala stavebnice L-W toys. Co jsou její hlavní přednosti?

  • Stavění bez pravidel – v této stavebnici nenajdete žádné plánky ani návody. Všechna kouzla mohou vznikat přímo v dětské hlavě. Takové stavebnicové sety rozvíjejí dětskou kreativitu.
  • Pasují na Lego – pokud už máte doma nějaké ty Lego krabice máte a chtěli byste je rozšířit, tato stavebnice jde s Legem kombinovat. Můžete tematické krabice Lega doplnit o neutrálnější sadu.
  • Bezpečná hračka – tyto stavebnice získaly certifikát Bezpečná hračka. Můžete děti bez obav nechat, ať se baví.

Pro hasiče, policisty i princezny

Základní sada je složena z 1000 kostiček v několika barvách. Můžete z ní tvořit domy, stromy nebo třeba nábytek a postavičky.

Další set ocení milovníci rychlých aut a houkaček. Je to policejní  sada, kde jsou kostičky v odstínech modré doplněné o bílou a černou. S těmi můžete stavět policejní stanice a rychlá auta.

Podobně zaměřený je hasičský set. Ten je ale celý v červených odstínech. Dá vzniknout hasičárnám i s tyčí na rychlý zásah.

Holčičky možná budou chtít postavit kouzelný zámek nebo sladkou cukrárnu. Pro tyto účely poslouží dívčí sada v pastelových barvách.

A pro vylepšení vašich staveb si můžete dokoupit různé vychytávky jako dílky pro stavbu stromů, kola na auťáky nebo okna do domů.

Dětské stavebnice

 

Stavění je víc než jen zábava  

Stavebnice nevznikly jen tak náhodou. Je to hračka, která značně přispívá ke správnému rozvoji dětí. Co dětem dá takové posezení nad kostičkami?

  • Rozvíjí motoriku – malé drobné dětské ruce potřebují trénovat jemnou motoriku. Budou ji potřebovat pro psaní nebo zavazování tkaniček. Se stavebnicí tuto dovednost cvičí veselou formou.
  • Trénují logické myšlení – když děti skládají kostičky na sebe, musí uvažovat, která je větší, která menší, jaká bude kam pasovat a jak postavit zeď, aby se nezřítila? Vytvářejí si tak logické vztahy, které jim pomáhají lépe chápat svět.
  • Vytváří prostorovou představivost – Když si dítě plánuje, co postaví, musí zapojit svou fantazii a myslet dopředu. Je důležité umět si představit jednotlivé kostičky nebo různé části stavby.
  • Spouští fantazii – děti nemají o kreativitu nouzi, jen je někdy v běžném režimu trochu potlačená. Se stavebnicí si mohou utéct do svého kouzelného světa a tvořit si vlastní říši divů.

Stavebnici pro své miláčky volte podle jejich věku. Nejmenší děti by měly mít k dispozici veliké kostky. Kreativní sady L-W toys jsou vhodné pro děti od 4–5 let.